ارسال بار به مالزی از طرف کشورهای دیگر خیلی زیاد انجام میگیرد. اقتصاد کشور مالزی به تولید محصولات نفتی، لاستیک، روغن پالم و قلع وابسته است. البته صنعت گردشگری هم در این کشور رونق زیادی دارد. به این ترتیب، بسیاری از محصولات در این کشور تولید نمیشوند و آنها مجبورند برخی از این محصولات و کالاها را به کشور وارد کنند.
خیلی از تاجران و بازرگانان ایرانی کالاهای مورد نیاز مالزیاییها را به این کشور صادر میکنند. در سال ۱۴۰۰ صادرات ایران به مالزی حدود ۸۶ میلیون دلار بوده است. ماشینآلات الکتریکی و صنعتی، سوختهای معدنی، قیر، پلاستیک، متانول، بوتان، گاز طبیعی، سنگآهن، لوازم عکاسی، آلومینیوم، مروارید طبیعی و… ازجمله کالاهایی هستند که آنها را از ایران به مالزی صادر میکنند. در ادامه جزئیات حمل بار به مالزی، شرایط و هزینههای آن را بررسی میکنیم. با «تاو» همراه باشید.
در هنگام برنامهریزی برای ارسال بار به کوالالامپور یا شهرهای دیگر مالزی، باید عواملی مانند بودجه، محدودیت زمانی، حجم محموله و ماهیت کالاها را در نظر بگیرید. روشهای مختلفی برای فریت بار به مالزی وجود دارد که در ادامه آنها را به شما معرفی میکنیم:
• حمل و نقل هوایی به مالزی
• حمل و نقل دریایی به مالزی
• حمل و نقل ریلی به مالزی
• حمل و نقل جادهای به مالزی
• حمل و نقل بینوجهی به مالزی
1. حمل و نقل هوایی به مالزی
حمل هوایی بار به مالزی با کمک هواپیماهای باربری انجام میگیرد. این روش سرعت بالایی دارد و همیشه هم در دسترس است. هزینه ارسال بار هوایی به مالزی خیلی بیشتر از روشهای دیگر است. اگر برای ارسال بار محدودیت زمانی دارید باید این روش را انتخاب کنید. در غیر این صورت میتوانید از روشهای دیگر که ارزانتر هستند استفاده کنید.
2. حمل و نقل دریایی به مالزی
این روش حمل و نقل با کشتیهای باری امکانپذیر است. حمل بار با کشتی سرعت کمی دارد، اما هزینه آن بسیار مقرونبهصرفه است. افرادی که محمولههای سنگین و حجیم دارند و محدودیت زمانی هم برای ارسال بار ندارند، میتوانند از این روش برای ارسال بار به مالزی استفاده کنند. برای محمولههای فاسدشدنی میتوانید از کانتینرهای یخچالدار استفاده کنید.
امکان حمل محمولههای حجیم و سنگین با کشتی وجود دارد. اگر باری که میخواهید به مالزی ارسال کنید تجاری و در حجم زیاد است، پیشنهاد میکنیم این روش را در نظر بگیرید.
3. حمل و نقل ریلی به مالزی
حمل و نقل ریلی یکی از روشهای سریع و مقرونبهصرفه برای ارسال بار به کشور مالزی است. این روش به کمک قطارهای باری انجام میشود. محمولههای سنگین و بزرگ را هم میتوان با قطار به مالزی فرستاد. اگر شما هم میخواهید محمولهای را سریع و با هزینهای مقرونبهصرفه به مالزی بفرستید، حتماً حمل و نقل ریلی را در نظر بگیرید. البته توجه داشته باشید که قطارها همیشه در دسترس نیستند؛ پس باید برای این روش از قبل برنامهریزی کنید تا سر موقع بتوانید محمولههای خود را در قطار بارگیری کنید.
4. حمل و نقل جادهای به مالزی
حمل جادهای یا همان ترانزیت بار به مالزی یکی از روشهای قدیمی حمل و نقل است. این روش هم سرعت خوبی دارد و با هزینهای اقتصادی قابل انجام است. شما میتوانید محمولههای کوچک تا بزرگ را با این روش به مالزی ارسال کنید.
5. حمل و نقل چندوجهی به مالزی
حمل و نقل چندوجهی به روشی اشاره دارد که در آن از چند وسیله نقلیه بهصورت ترکیبی برای حمل و نقل استفاده میکنند. مثلاً قسمتی از مسیر را با روش جادهای و قسمتی دیگر را با هواپیما طی میکنند. البته باید توجه داشته باشید که محموله باید بهگونهای باشد که بتوان آن را با چند وسیله جابهجا کرد. مثلاً اگر محموله خیلی سنگین و حجیم باشد، ممکن است نتوان آن را از کشتی به هواپیما انتقال داد.
مالزی یک کشور مسلمان است و با کشورهای زیادی از سراسر جهان، مخصوصاً با ایران، مراودات تجاری زیادی دارد.
بندر کلانگ بزرگترین و شلوغترین بندر دریایی مالزی است که پایانههای زیادی برای مدیریت کانتینر، بار فله و محمولههای مایع دارد. این کشور در تولید نفت پیشرفت زیادی داشته و به همین دلیل محمولههای نفتی زیادی را به کشورهای دیگر ارسال میکند، اما این بندر بارهای صادراتی از کشورهای دیگر را هم دریافت میکند. بندر تانجونگ پلپاس یکی دیگر از بنادر دریایی این کشور است که امکانات و تجهیزات پیشرفتهتری دارد و برای ارسال و دریافت محمولههای کانتینری بسیار مناسب است. در جدول زیر مهمترین بنادر برای ارسال بار به مالزی را به شما معرفی میکنیم:
نام بندر میانگین تعداد کانتینرها در سال
بندر کلانگ
(Port Klang) ۱۳.۲ میلیون TEU
بندر پنانگ
(Penang) ۱.۵ میلیون TEU
بندر تانجونگ پلپاس
(Port of Tanjung Pelepas) ۱۳ میلیون TEU
بندر جوهور
(Port of Johor) ۱.۴۵ میلیون TEU
بندر کوانتان
(Port of Kuantan) ۶۰۰ هزار TEU
نکته مهم: هر TEU معادل یک کانتینر با طول حدود شش متر است.
ارسال بار از ایران به مالزی برای شرکتهای تجاری یا حتی افراد عادی که میخواهند بسته را برای یک نفر در مالزی ارسال کنند هزینه دارد. تعیین مقدار این هزینه به عوامل مختلفی بستگی دارد که در هنگام ارسال بار این هزینه را مشخص میکنند. در ادامه این عوامل را برای شما توضیح میدهیم تا اطلاعاتی درباره نحوه محاسبه هزینه ارسال بار به مالزی به دست بیاورید:
1. روش حمل و نقل
اولین و مهمترین عاملی که روی محاسبه هزینه ارسال بار به کشور مالزی تأثیر میگذارد، روش حمل و نقل است. قبل از انتخاب روش حمل و نقل چند نکته وجود دارد: اینکه روش مناسب حمل و نقل با توجه به نوع بار شما کدام است یا اینکه چقدر زمان برای ارسال بار دارید. حتی بودجه شما هم روی انتخاب این روش تأثیر میگذارد.
بههرحال، باید بدانید که حمل و نقل هوایی گرانترین روش برای فرستادن بار به کشور مالزی است. حمل با کشتی میتواند ارزان باشد، اما آن هم به حجم بار و تعداد کانتینرهای مورد نیاز شما بستگی دارد.
2. وزن و حجم محموله
وزن و حجم محموله هم روی میزان هزینه حمل و نقل تأثیر میگذارند. هرچه محموله سنگینتر باشد یا فضای بیشتری در وسیله نقلیه اشغال کند، باید هزینه بیشتری برای جابهجایی آن پرداخت کنید.
3. شهر مبدأ و مقصد
فاصله بین شهرهای مبدأ و مقصد هم میتوانند در تعیین هزینه نقش داشته باشند. مثلاً اگر بخواهید از مبدأ تهران به مقصد کوالالامپور محموله ارسال کنید، هزینه آن با مبدأ مشهد و مقصد جورج تاون متفاوت است. ضمن اینکه باید ببینید روش مستقیمی برای ارسال بار از مبدأ به مقصد وجود دارد یا خیر.
4. شرایط بازار
شرایط بازار مانند نرخ ارز هم میتواند روی هزینههای ارسال بار تأثیر بگذارد. بدیهی است که اگر نرخ دلار افزایش یابد، هزینه ارسال بار به مالزی هم بیشتر میشود.
5. شرکت حمل و نقل
شرکتهای حمل و نقل هم هرکدام تعرفههای مخصوص به خود را برای ارسال بار دارند. ممکن است یک شرکت نرخ بالاتری دریافت کند، درحالیکه شرکت دیگر نرخهای پایینتری برای ارسال همان بار به شما پیشنهاد دهد. نکته مهم این است که یک شرکت معتبر برای ارسال بار به کوالالامپور یا هر شهر دیگری در مالزی انتخاب کنید تا خیالتان از بابت سالم و بهموقع رسیدن بار به مقصد راحت باشد.
محمولهای که به مالزی ارسال میکنید معمولاً ظرف مدت چهار تا شش هفته به مالزی میرسند. البته این موضوع به روش حمل و نقل بار بستگی دارد. موارد دیگر مانند فاصله مبدأ تا مقصد، آبوهوا، سرعت ترخیص بار از گمرک و… هم میتوانند روی زمان رسیدن بار به مالزی تأثیر بگذارند.
بهطور تقریبی 5 تا ۲۰ روز طول میکشد تا محمولهها از ایران به مالزی برسند. اگر عجله دارید، میتوانید ارسال بار را با هواپیما انجام دهید تا نهایتاً طی پنج روز محموله شما به مالزی برسد.
اداره تجارت بینالملل یکسری مدارک را مشخص کرده است که برای ارسال بار به خارج از کشور باید ارائه دهید. این مدارک عبارتاند از:
• بارنامه؛
• لیست بستهبندی؛
• گواهی بیمه؛
• فاکتور محموله؛
• رسید پرداخت کرایه؛
• مجوز، گواهینامه و… در صورت نیاز؛
• رسید پرداخت عوارض گمرکی.
برای ارسال بار از مالزی به ایران هم سه روش حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی وجود دارد. در ادامه این روشها را برای شما توضیح میدهیم:
• حمل هوایی از مالزی به ایران: حمل و نقل هوایی از مالزی به ایران در مواقعی که زمان اهمیت دارد انجام میگیرد. همچنین میتوان محمولههای کوچک و ارزشمند را به این روش به ایران فرستاد. حمل هوایی از طریق فرودگاه بینالمللی کوالالامپور، فرودگاه بینالمللی پنانگ و فرودگاه بینالمللی لنکاوی انجام میشود.
• حمل زمینی از مالزی به ایران: خدمات حمل و نقل زمینی از طریق تریلر و کامیون انجام میشود. شهرهای کوالالامپور، جورج تاون و پنانگ از مهمترین شهرهای مبدأ برای حمل و نقل زمینی بهسمت ایران هستند.
• حمل دریایی از مالزی به ایران: حمل و نقل دریایی با کشتیهای باری از مالزی به ایران امکانپذیر است. یکی از مهمترین بنادر دریایی مالزی بندر کوالالامپور است که با بنادری مانند بندر عباس، بندر بوشهر، بندر امامخمینی و… ارتباط دارد. تاجران برای ارسال بار از مالزی به ایران به روش دریایی، معمولاً از این بندر استفاده میکنند.
حمل بار به مالزی به روشهای مختلفی انجام میگیرد، اما انتخاب روش متناسب با بودجه و زمان شما کار آسانی نیست. این کار با کمک کارشناسان حوزه حمل و نقل امکانپذیر میشود. همچنین برای بستهبندی محموله، آمادهسازی مدارک و سایر کارهای اداری به کمک متخصصان این حوزه نیاز دارید. در چنین شرایطی همکاران ما در «تاو» میتوانند به شما کمک کنند. شما میتوانید با شمارههای درجشده تماس بگیرید و با مشاوران ما در ارتباط باشید. ما خیال شما را از بابت ارسال بار به مالزی راحت خواهیم کرد.